Luk menu

Full body workout (FBW)

Full body workout er et træningsprogram, der arbejder alle kroppens muskler igennem, med kroppens egen vægt.

Når man arbejder med kroppens egen vægt i de rigtige positioner, hvor ryggen er rank og maven spændt, kommer ens arme eller ben til at veje rigtig meget og med de rigtige gentagelser får man arbejdet hele kroppen igennem.

FBW 70 minutter træner balance, fleksibilitet, mobilitet og ikke mindst styrke i alle øvelser.

Det giver stor udholdenhed og en stærk krop, som du kan overføre til alle andre aktiviteter i dit liv. Uanset om det er at stå på ski, svømme, cykle eller løbe, vil du have lagt hele grundformen for alt aktivitet.

FBW giver kroppen styrketræning via kroppens egen vægt og igennem de rigtige øvelser og bevægelser opnår du en styrke i din krop, som du ikke vil kunne opbygge i et motionscenter eller via maskiner eller vægte. Vigtigst af alt – INGEN SKADER.

FBW er ikke gammeldags gulvgymnastik, men foregår i vores sal stående og liggende, hvor vi udføre forskellige styreøvelser uden brug af maskine, vægte eller elastik. Kun baseret på kroppens egen vægt, balance og fleksibilitet.

Full body workout foregår til musik.

Hvorfor styrker motion kroppens kemi?

Når du træner, producerer musklerne hormoner, som sætter gang i en række kemiske processer i kroppen. De løfter dit humør, stabiliserer appetitten og forebygger en række sygdomme.
Når du træner regelmæssigt, får du mere overskud, bliver i bedre humør og får fornemmelsen af, at kroppen fungerer som den skal.

Trænede muskler virker bedre end utrænede

Når musklerne trænes, bliver kroppen bedre til at leve op til det, vi kræver af den:
Når vi motionerer, producerer kroppen endorfiner og kroppens endorfiner fungerer som morfin.

Faktisk er endorfin en sammentrækning af endogen og morfin – indre morfin og derfor kaldes endorfiner populært for kroppens egen produktion af morfin. Kroppen kan udskille forskellige endorfiner og de har varierende styrke. Nogle endorfiner er op mod 200 gange stærkere end morfin.

Endorfiner frigives mange steder i kroppen herunder i muskler og led og endorfiner frigives også direkte i hjernen. Det er interessant for mennesker, som lider af kroniske smerter, da opiater frigives direkte i hjernen i områder, som regulerer smerte.

Motion kan manipulere signalstoffer i hjernen ligesom antidepressiv medicin. Signalstofferne er blandt andet noradrenalin, dopamin, serotonin og endocannabinoider.

Det betyder, at motion producerer kemikalier som muliggør en stærk cocktail af stoffer, som ligner morfin. Denne cocktail er god for mennesker med kroniske smerter såsom slidgigt, nervesmerter og også for mennesker som gerne vil i bedre humør. Motion er således med til at regulere kroppens eget apotek.