Luk menu

Jumping Fitness

 

Hvad er Jumping® Fitness?

Jumping® Fitness er et dynamisk fitnessprogram, som udføres på specielt udviklede Jumping® PROFI trampoliner.

Der hoppes i takt til god musik, sveden kommer frem på panden, og smilet kommer helt naturligt også frem. Det er skånsomt for knæ og andre led, da man hopper på det bløde underlag. Så det er en sportsgren, hvor alle kan være med.

Jumping® Fitness blev dannet med tanke på at udvikle et træningsprogram, der styrker kroppen på en positiv og livsglad måde.

Grundlaget for Jumping Fitness er en kombination af hurtige og langsomme spring, variationer af traditionelle aerobictrin, dynamiske sprint og “powersport”-elementer.

Jumping® Fitness er en fantastisk kardiotræning kombineret med god musik og glade mennesker. Kompleksiteten af øvelserne bevirker, at hele kroppen bliver styrket.

Den konstante tyngdekraftsændring, der medfører at mere end 400 muskler bliver aktiveret samtidig.

Jumping® Fitness forbedrer styrkelsen af de komplekse muskler i hele kroppen og er takket være trampolinens bløde affjedring velegnet til genopbygning efter skader.

Jumping® Fitness har en gunstig virkning på det kardiovaskulære system, øger lungekapaciteten og den overordnede udholdenhed.

Jumping® Fitness udføres af uddannede instruktører, der er indehavere af “Jumping Basis Diploma”. Kurserne håndteres på verdensplan af professionelle mastertrainere.

“Jumping er ikke vanskelig koreografi, men er velegnet for alle”.

 

Hvad er Jumping® Fitness hos Sund i kroppen/Jumping fitness Odense ?

Når man jumper hos Sund i kroppen er alle jumping fitness timerne præget af høj intensitet. Pulsen er høj, forbrændingen er høj, udholdenheden er høj og humøret er højt. Selvom vi har højintensitet er hele ideen bag vores koncept, at man tager de pauser man har brug for. Der bliver peppet og motiveret undervejs- samtidig med at der er plads og tid til at opbygge konditon eller være mindre aktiv hvis man er ramt af f.eks skader.

Hele ideen er intervaltræning i hver time. Pulsen kommer op under hver lektion og ned i pausen. Vi arbejder med intensitet, styrke, udholdenhed og kontrol over kroppen. Intet er overladt til tilfældighederne eller bare for sjov. – Selvom det er sjovt.

Vi udføre ikke et trin eller en bevægelse der ikke har til formål at styrke musklernes funktion. Ligeledes laver vi ingen trin eller bevægelse, der er medvirkende til at kunden påføres en skade. Dette betyder at ALLE instruktører er uddannet i Jumping Fitness og efterfølgende vores egen uddannelse i kroppens anatomi, som gør dem i stand til at undervise efter vores principper.

Vi tilbyder jumping fitness- Men har stor fokus på styrke og kombinerer ofte jumping fitness med styrketræning på trampolinen, hvor det er kroppens egen vægt der bruges under træning.

Vi har fokus på ren intervaltræning, derfor laver vi jogging (altså en løbeform) på trampolinen. (Løb 5, 7, 12, 15 km). Der kombineres og veksles mellem løb, styrke og jumping fitness. Den sundeste form for motion er intervaltræning. Intervaltræning er den hurtigste og mest effektive måde at bygge kondition op på. Kondition er lige med koncentration. Det er også bevist at intervaltræning ikke skader hjertet, som modsætning langdistance sport.

Vi bruger jumping fitness som genoptræning og her er det vigtigt at forstå at trampolinen er designet med en elastik, der gør at trykket bliver taget ud af stødet, når man trykker ned i trampolinen. Modsat løb på vej får man hårde stød op i kroppen.

Lægeverdenen er ikke nok bekendt med denne nye fitness form med trampolin og sammenligner den ofte med en havetrampolin, som frarådes til folk med skader, da hoppet ikke kan kontrolleres pga rekyl. På en jumping fitness trampolin, har man fuld kontrol over kroppen og alle bevægelser. Derfor er Jumping fitness velegnet for alle.

Vores vision hos Sund i kroppen/Jumping fitness Odense er at møde hver enkelt, hvor alle er lige meget værd. Vi vægter fælleskabet højt, udviser omsorg for hinanden og energien huset er helt speciel. Vi møder alle i øjenhøje, så alle føler sig set, hør og forstået. Vi engagerer os i hver enkelt medlem, uanset hvad man kommer med. Hos os er der plads til alle.

Vi rammer bredt: Forståelsen for at Jumping fitness er for alle, bliver visuelt beskrevet når man træder ind på et hold hos os. Vi spænder fra de unge, til de +70, til dem med skader, handicap, overvægt, til dem der træner metaltræning, til løberne og de super slanke mv. Mange kommer for at kondition træne, nogen kommer for at tabe sig, nogen genoptræner efter skader, nogen bruger træningen til mental træning og andre blot fordi det er en genial træning som er sjov samtidig med en høj forbrænding.

Man bliver glad af Jumping fitness, vi får vådt hår og svedige smil, vi har masser af humor og vi får grinet rigtig meget. De fleste kommer pga det sociale og fællesskabet.

Energien i huset er omdrejningspunktet- som ikke kan beskrives, men skal opleves. Nøgleordet er ”DET HELE MENNESKE I BALANCE”.

 

De 15 grundtrin

Basis position. Benene i skulder brede, midt i trampolinen, flade fødder, bøjede knæ, maven spændt, skuldrene bag ørerne, skuldre afslappet, armene kører i takt med trykket.

Jogging. Jogging på trampolinen er en løbeform, hvor man trækker knæet højt op mod brystet. Og ikke løbe bag ud, som alm. Løb. Armene kører med. Modsat højre/venstre.

Tiptoe. Midt i trampolinen, samlede føder, op på tå på skift i højre og venstre fod.

Step. Midt i trampolinen med samlede fødder. Tryk i midte og step frem eller step til siden.

Scissors. Midt i trampolinen, samlede fødder, lidt forskudt, tryk på skift, 50/50 belastning, træk knæene op til brystet, armene med.

Hæl. Midt i trampolinen, hælen kører lige frem, let buk på knæet, armene med.

Forkick. 3 positioner. Lav, mellem, høj. Benspark frem med let buk på knæet. Armene kører med.

Side forkick. Benspark til siden.

Twist. Midt i trampolinen, samlede fødder, let buk på knæ- Tviste.

Rebound. Midt i trampolin, tryk ud med strækte arme og ben, arme over egen skulder højde.

Jack. Midt i trampolinen, tryk, armene op over eget hoved, benene med ud til siden. Let buk på albuer.

Pulse. Op på tå og samme hæl ned, skift fra ben til ben. God som pause trin.

Side. Midt i trampolinen, samlede ben, hop fra side til side.

Pony. Midt trampolin, højre ben krydser over, hjørne til hjørne, modsat arm af ben kører med, godt op med knæene, albuerne ind til kroppen.

Stomping. Styr i egen navle højde, midt i trampolinen, underarme hviler på styret, tryk midten, tryk ude, maven spændt, ben, baller, lår, mave arbejder. Vægten tilbage på numsen, overkroppen afslappet, ned over styret med overkroppen.

Alle trin kan udføres i dobbelt position eller forfines med udvidelse af trinet. Men kun med fokus på at træne en bestemt muskelgruppe.